Copreședinta Blocului ACUM, Maia Sandu:

"Un guvern minoritar reprezintă riscuri mari, dar alternativele nu sunt mai bune"

220

Articole recomandate

 Un guvern minoritar ar putea să reziste câteva luni, dar ar putea să reziste și un an de zile, susține copreședinta Blocului ACUM, Maia Sandu, care a enunțat anterior această formulă pentru viitoarea guvernare în Republica Moldova.

Potrivit Maiei Sandu, un guvern minoritar reprezintă riscuri mari, dar alternativele nu sunt mai bune, iar acest lucru este înțeles și de partenerii externi, informează agenția IPN, consultată de Agerpres.

Lidera Partidului Acțiune și Solidaritate a declarat, în cadrul emisiunii "Cutia Neagră" de la TV8, că partenerii externi ai Republicii Moldova înțeleg că situația este una dificilă, dar înțeleg și faptul că, dacă ar fi un guvern minoritar angajat în susținerea valorilor europene, atunci șansele ar fi mai mari ca să se avanseze chiar și în lipsa unui sprijin majoritar în Parlament.

În opinia sa, situația economică din Republica Moldova este complicată, însă dacă rămân aceiași oameni, care nu sunt interesați și nici capabili să evite o criză, iar apoi să îmbunătățească situația economica, în câțiva ani situația va fi și mai gravă.

Maia Sandu consideră că procesul de dezoligarhizare pe care îl propune ACUM reprezintă un proces de tranziție care sperie, însă chiar și așa, în opinia sa, instituțiile statului trebuie eliberate din captivitate.

Copreședinta Blocului ACUM a mai spus că, dacă se ajunge la alegeri anticipate, acestea urmează să fie organizate în baza sistemului electoral proporțional. Iar în acest sens, ea speră că socialiștii vor avea suficient curaj ca să voteze modificarea sistemului, în condițiile în care noul sistem, pentru care a votat și PSRM, nu a adus avantaje decât Partidului Democrat.

În ceea ce privește formula în care Partidul Acțiune și Solidaritate și Partidul Politic Platforma Demnitate și Adevăr vor merge la următoarele alegeri, Maia Sandu a declarat ca acest aspect va fi analizat, pentru că nu este bătută în cuie o formulă anume. Potrivit Maiei Sandu, în mare, echipa ar fi aceeași, însă aceasta nu înseamnă că nu s-ar face și niște schimbări.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 19 Noiembrie 2016
Stire din Actual : Maia Sandu contestă rezultatul alegerilor
Pagina a fost generata in 0.3846 secunde