Un gigant de modă francez nu va mai angaja fotomodele minore

171
Un gigant de modă francez nu va mai angaja fotomodele minore - fotomodele257410200-1558131472.jpg

Articole recomandate

Compania de modă Kering a anunțat miercuri că nu va mai angaja fotomodele minore pentru prezentările de modă și ședințele fotografice ce vor fi organizate pentru diversele mărci și branduri ale sale. Grupul francez deține câteva case faimoase, inclusiv Gucci, Saint Laurent și Alexander McQueen.

Această politică nouă se va aplica începând cu prezentările de modă organizate în Franța pentru sezonul toamnă-iarnă 2020/2021. "Suntem conștienți de influența exercitată de imaginile produse de casele noastre, în special asupra tinerei generații", a explicat CEO-ul grupului Kering, Francois-Henri Pinault (soțul actriței Salma Hayek). "Considerăm că avem responsabilitatea de a propune practici mai bune în sectorul bunurilor de lux și sperăm să creăm un mediu care îi va incita și pe alții să ne urmeze exemplul", a explicat magnatul francez.

Marie-Claire Daveu, coordonatoarea departamentului de dezvoltare durabilă și chestiuni instituționale internaționale din cadrul grupului Kering, a adăugat: "Nivelul de maturitate fiziologică și psihologică al manechinelor în vârstă de peste 18 ani ni se pare, într-adevăr, mai potrivit cu ritmul și cu exigențele asociate acestei profesii".

Această decizie reprezintă un pas înainte spre scoaterea modelelor foarte tinere de sub presiunea majoră sub care se află în prezent din cauza cerințelor exigente de a rămâne slabe. Dar îi lipsește un "mecanism de aplicare efectivă", crede Sara Ziff, fondatoarea grupului Model Alliance. Decizia companiei Kering este luată în asentiment cu marile branduri de modă care încearcă din ce în ce mai mult să devină mai etice, atât în ​​creațiile lor, cât și în practicile de lucru.

Sursa: tabu.ro

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7315 secunde