Un F-16 belgian s-a prăbușit! Ce se întâmplă cu cei doi piloți

255
Un F-16 belgian s-a prăbușit! Ce se întâmplă cu cei doi piloți - f16fightingfalcon-1568895649.jpg

Articole recomandate

Un avion militar belgian de tipul F-16 s-a prăbușit joi dimineață în vestul Franței, fără a provoca victime, dar unul dintre cei doi piloți a rămas suspendat de o linie de înaltă tensiune de parașuta sa, a anunțat prefectura departamentului Morbihan, potrivit AFP.



'Acest avion a decolat din Florennes (Belgia) și se întorcea la baza aeronautică navală din Lann-Bihoue', în apropiere de orașul Lorient (Franța), a precizat prefectura. 'Pilotul și copilotul său au reușit să se catapulteze înainte de prăbușire. Ambii au fost localizați și sunt în viață', a adăugat aceasta.

Potrivit prefecturii, acest avion 'nu avea arme la bord, iar încărcătura sa este este în proces de expertiză'.

Unul dintre piloți a putut fi preluat deja de către serviciile de intervenție rapidă desfășurate în zona prăbușirii aparatului de zbor.

Cel de-al doilea este în prezent suspendat de o linie de înaltă tensiune de parașuta sa, iar serviciile RTE, managerul rețelei de electricitate de înaltă tensiune, se află la fața locului pentru a ajuta la recuperarea militarului, adaugă prefectura.

Un perimetru de securitate de 500 de metri a fost instituit în jurul locului prăbușirii avionului și forțe ale jandarmeriei au fost mobilizate pentru a securiza zona.

Prefectura franceză a creat o celulă de criză. În total la operațiunea de căutare a piloților și de localizare a epavei avionului participă 40 de pompieri și 20 de echipamente de salvare.

'Putem confirma că un F-16 cu două locuri, care efectua un zbor de antrenament, s-a prăbușit în această dimineață în apropiere de Lorient. Cei doi ocupanți ai aparatului au reușit să se catapulteze, scaunele de catapultare au funcționat. O echipă a Direcției pentru securitate aeriană din cadrul Ministerului Apărării s-a deplasat la fața locului din Belgia', a indicat instituția de apărare belgiană.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2513 secunde