Un elev își amenință profesoara cu pistolul: "Mă treci prezent"

836
Un elev își amenință profesoara cu pistolul:

Articole recomandate

Un adolescent francez care și-a amenințat profesoara cu un pistol cu bile într-un liceu din suburbia pariziană Créteil a fost inculpat pentru violențe cu circumstanțe agravante.


Într-o înregistrare video, filmată joi și difuzată pe rețelele sociale, adolescentul stă în picioare într-o sală de clasă și o amenință pe profesoara de biotehnologie cu o armă - ce s-a dovedit ulterior un pistol cu bile - strigându-i să-l treacă prezent în catalog, relatează AFP.

Înregistrarea a suscitat indignare până la vârful statului francez, ministrul educației și cel de interne anunțând un plan de acțiune ambițios împotriva violențelor asupra educatorilor. Președintele Emmanuel Macron le ceruse celor doi miniștri să ia toate măsurile pentru ca acest tip de incidente să nu se repete.

Elevul, care s-a prezentat la comisariatul de poliție însoțit de tatăl său, a fost deferit duminică unui judecător pentru minori, care l-a inculpat pentru violențe care au provocat o incapacitate temporară de muncă de șapte zile, a precizat parchetul din Créteil.

Violențele au fost agravate de folosirea unei arme, de faptul că au vizat un educator și de desfășurarea lor într-o instituție școlară.

Adolescentul, care va împlini 16 ani luna viitoare, a fost pus în libertate, dar trebuie să respecte toate măsurile provizorii până când va fi prezentat din nou în fața unui judecător pentru minori. El are interdicție de a veni în contact cu profesoara, nu mai poate locui în Val-de-Marne, dar trebuie să continue școlarizarea.

Conform parchetului, a fost lansată urmărirea penală și pentru fapta celui care a filmat și difuzat imaginile, însă acesta nu a fost identificat deocamdată, scrie stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3183 secunde