Un al șaselea bărbat a fost arestat vineri noapte la Bruxelles în legătură cu atacurile teroriste

124
Un al șaselea bărbat a fost arestat vineri noapte la Bruxelles în legătură cu atacurile teroriste - arest-1460204457.jpg

Articole recomandate

Autoritățile belgiene au arestat vineri noapte un al șaselea bărbat, pe lângă cei cinci reținuți anterior, ca parte a investigațiilor privind atacurile teroriste de la Paris și Bruxelles, au relatat sâmbătă media belgiene, citate de DPA.


Procurorii federali au anunțat vineri că l-au arestat pe Mohamed Abrini — un suspect-cheie în atacurile teroriste din noiembrie de la Paris soldate cu 130 de morți—, precum și alți patru suspecți. Ei sunt anchetați pentru legături cu atacurile din luna martie de la Bruxelles, în care 32 de persoane și-au pierdut viața.

Postul de televiziune VRT și cotidianul De Standaard au relatat că cea de-a șasea persoană arestată este Bilal El Makhoukhi, un bărbat condamnat anul trecut într-un proces amplu împotriva membrilor grupării teroriste Sharia4Belgium.

El Makhoukhi a fost condamnat la cinci ani de închisoare, însă a fost eliberat anticipat, potrivit surselor citate. El a fost arestat vineri noapte în cartierul Laken din Bruxelles.

Legătura sa cu investigațiile privind atacurile de la Paris și Bruxelles nu a fost dezvăluită încă.

Între timp, guvernul belgian a decis sâmbătă să crească finanțarea pentru securitate, precum și să aloce bani pentru sprijinirea sectoarelor economice lovite de atacurile de la Bruxelles, în contextul finalizării proiectului de buget, a relatat agenția de presă Belga, scrie Agerpres.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.2568 secunde