Un adolescent a murit la câteva minute după ce a mâncat un sandviș cu pui

236
Un adolescent a murit la câteva minute după ce a mâncat un sandviș cu pui - mort-1568552005.jpg

Articole recomandate

Un adolescent britanic a murit după ce a mâncat un sandviș cu pui la restaurant, în timp ce își sărbătorea ziua de naștere. Tânărul a suferit o reacție alergică care i-a fost fatală.


Owen Carrey a murit în 2017, după ce a consumat un sandviș cu pui care era marinat în lapte bătut. Tânărul se afla la un restaurant alături de prietenii lui pentru a sărbători ziua în care împlinea 18 ani, potrivit Daily Mail.


După ce i-a explicat cu atenție chelnerului că este alergic la anumite alimente, el a comandat un piept de pui la grătar, fără chifle sau sos, salată fără dressing și cartofi prăjiți.


După câteva înghițituri, tânărul a început să se simtă rău și să aibă o reacție alergică manifestată printr-un atac sever de astm. El s-a prăbușit și și-a pierdut cunoștința în brațele iubitei lui.


Prietenii lui au chemat salvarea, însă la mai puțin de o oră, Owen a fost declarat mort.


La doi ani de la accident, autoritățile au concluzionat că membrii restaurantului nu i-au arătat tânărului documentul care specifică în detaliu ingredientele fiecărui preparat din meniu. Asta deși Owen i-a alertat că are mai multe alergii. Mai târziu, familia a aflat că și dacă i-ar fi arătat nu ar fi contat. Faptul că este folosit laptele bătut pentru a marina carnea nu era specificat în meniu.


Owen a consumat doar 5 grame din alergen, iar acest lucru i-a fost fatal. De obicei, tânărul pleca de acasă cu un stilou cu soluție injectabilă, însă de această dată nu l-a avut cu el.


Familia adolescentului vrea acum să se dea o lege în care lista celor 14 alergeni să fie actualizată în restaurante, după studiile recente, iar meniurile din localuri să menționeze clar felurile de mâncare cu alergeni. De asemenea, ei vor ca angajații restaurantului să fie bine instruiți în acest aspect.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7892 secunde