Un activist anti-corupție, omorât cu bâtele în plină stradă la Moscova

268
Un activist anti-corupție, omorât cu bâtele în plină stradă la Moscova - 07e73607badb47558af72ac80e6fba99-1550063788.jpg

Articole recomandate

Un director regional al unei organizații anti-corupție din Rusia a fost omorât în bătaie în plină stradă, în Moscova, unde se afla într-o vizită la mama sa.


Dmitri Gribov, șeful biroului regional al Centrului de Combatere a Corupției, o organizație anti-corupție, a fost atacat de doi indivizi, cu bâtele, scrie Timpul.md.

Bărbatul a fost atacat de doi indivizi, cel mai probabil înarmat cu bâte, și lovit cu sălbăticie. Crima a fost comisă pe o stradă din districtul Voskresensky, o suburbie a Moscovei

Bărbatul a fost lăsat să zacă pe zăpadă, în fața blocului în care locuia mama sa. A murit după câteva ore pe patul de spital.

"O investigație a fost declanșată. Anchetatorii au examinat scena incidentului, iar martorii au fost audiați", au transmis procurorii ruși.


Cauzele crimei sunt necunoscute. Postul TV rusesc REN TV menționează o versiune spusă de colegii de serviciu ai victimei, care cred că asasinatul nu ar avea legătură cu lupta anticorupție, ci cu un caz personal.

În urmă cu 2 ani, Gribov ar fi avut un scandal în trafic, în urma căruia ar fi fost bătut de 3 indivizi. Bărbatul l-a dat în judecată pe unul dintre atacatori, iar procesul a început pe 11 februarie, cu doar câteva ore înaintea atacului sângeros.

Chiar dacă spun că asasinatul nu are legătură cu locul de muncă al victimei, colegii săi s-au arătat critici față de sistemul de justiție și Ministerul de Interne din Rusia. Ei susțin că Gribov s-a luptat timp de 2 ani ca să poată deschide proces în cazul acestei agresiuni și că, în acest timp, a mai fost vizat de un incident, în care i-a fost incendiată mașina, spune Novie Izvestia. Autoritățile ruse nu au avut însă nicio reacție.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4039 secunde