Ultimul mesaj al lui John McCain pentru Donald Trump

197
Ultimul mesaj al lui John McCain  pentru Donald Trump - ultimulmesaj-1535545227.jpg

Articole recomandate

Senatorul republican John McCain, care a decedat sâmbătă cu câteva zile înainte de cea de-a 82-a aniversare, după 13 luni de luptă cu un cancer cerebral, a scris un mesaj de adio pentru americani înainte să moară și în care pare să-l critice pe președintele american Donald Trump pentru intensificarea "rivalităților tribale" și ascunderea "în spatele zidurilor", relatează nbcnews.com.

Mesajul de adio al fostului senator, un omagiu personal pentru America și poporul său, a fost citit luni de Rick Davis, un prieten apropiat al lui McCain și purtătorul de cuvânt al familiei acestuia.

Referindu-se la cele mai mari calități ale Statelor Unite, McCain a scris: "Ne slăbim măreția atunci când confundăm patriotismul cu rivalitățile tribale care au sădit resentimente, ură și violență în toate colțurile lumii", potrivit Agerpres.

"Ne slăbim măreția atunci când ne ascundem în spatele zidurilor în loc să le dărâmăm, atunci când ne îndoim de puterea idealurilor noastre în loc să avem încredere în ele, pentru a fi marea forță de schimbare așa cum au fost întotdeauna", a mai spus fostul senator în mesajul citit de Rick Davis în Phoenix.

"Să nu fiți deznădăjduiți de dificultățile noastre din prezent, ci să credeți în speranța și măreția Americii, deoarece nimic nu este inevitabil aici. Americanii nu renunță niciodată. Noi nu ne predăm. Noi nu ne ascundem de istorie. Noi facem istorie", a mai scris McCain în ultimul său mesaj către americani.

Mesajul, pe care Davis l-a descris drept "ultimele cuvinte" ale lui McCain, nu menționează numele președintelui Trump, însă pare clar că unele remarci îl vizează, potrivit Agerpres.

În mesajul său, McCain și-a exprimat recunoștința față de poporul american, de alegătorii săi din Arizona, de familia sa și față de America.

"Să fiu conectat la cauzele Americii - libertate, justiție egală, respect pentru demnitatea tuturor oamenilor - mi-a adus o fericire mai sublimă decât plăcerile trecătoare ale vieții", a mai scris McCain.

Președintele american Donald Trump a refuzat publicarea unui comunicat de către Casa Albă în care îi era adus un omagiu senatorului John McCain, conform Washington Post, potrivit Agerpres. Tăcerea președintelui după decesul lui John McCain și informația oferită de cotidianul Washington Post evidențiază rivalitatea și chiar disprețul dintre miliardar și senatorul republican.

McCain, fost candidat la alegerile prezidențiale din 2008, a spus în 2016 că nu va vota pentru Donald Trump. Senatorul de Arizona critica des acțiunile președintelui, mergând până la a refuza să voteze abrogarea parțială a Obamacare, atât de mult susținută de liderul de la Casa Albă.

Conform mass-media americane, John McCain a cerut în mod expres ca președintele să nu fie prezent la funeraliile sale.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.0585 secunde