Ultima zi în Uniunea Europeană! Urmează o eră de ''reînnoire'' și de ''schimbare''

106
Ultima zi în Uniunea Europeană! Urmează o eră de ''reînnoire'' și de ''schimbare'' - ddd-1580454995.jpg

Articole recomandate

Ieșirea Regatului Unit din Uniunea Europeană, vineri, marchează ''începutul'' unei ere de ''reînnoire'' și de ''schimbare'' pentru țară, a apreciat premierul britanic Boris Johnson, relatează Agerpres. "Nu este un sfârșit, ci un început", va spune liderul conservator în discursul său către națiune la ora 22:00 GMT, cu o oră înainte de retragerea istorică a Regatului Unit, care va deveni prima țară care va ieși din Uniunea Europeană.

"A sosit momentul când zorii apar și perdeaua se ridică peste un nou act", a continuat premierul britanic, conform unor extrase comunicate de serviciile sale. ''Acesta este momentul unei adevărate reînnoiri și al unei schimbări naționale'', a spus el.

Boris Johnson dorește, de asemenea, să lase în trecut diviziunile care i-au scindat pe britanici de la votarea Brexitului de către 52% dintre ei în cadrul referendumului din 2016. ''Slujba noastră în guvern - munca mea - este să ne unificăm și să ne conducem înainte'', a afirmat el, potrivit surselor citate.

Pentru a marca Brexitul, șeful guvernului va reuni vineri consiliul său de miniștri în Sunderland (nord-estul Angliei). Orașul, care a votat în proporție de 61% în favoarea Brexitului în 2016, găzduiește principala fabrică europeană a producătorului auto japonez Nissan, al cărui viitor era compromis în cazul unui Brexit dur, evitat datorită încheierii unui acord de divorț cu Bruxelles-ul, notează AFP.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5399 secunde