UE vrea ca Grecia să rămână în zona euro și să-și respecte angajamentele

373
UE vrea ca Grecia să rămână în zona euro și să-și respecte angajamentele - grecia-1337867415.jpg
Uniunea Europeană vrea ca Grecia să rămână în zona euro și să-și respecte angajamentele în urma alegerilor din iunie, potrivit unei declarații publicate la finalul summitului de la Bruxelles, unde președintele francez, Francois Hollande, a pledat pentru un sprijin rapid.

Liderii celor 27 de state UE au adoptat, în noaptea de miercuri spre joi, la Bruxelles, un text comun privind criza greacă, a anunțat președintele francez.

"Vrem ca Grecia să rămână în zona euro și să-și respecte angajamentele", a declarat președintele UE, Herman Van Rompuy, citind acest text.

Cancelarul german Angela Merkel a făcut din respectarea angajamentelor, în special reducerea deficitelor și reformele structurale, o condiție prealabilă pentru menținerea Atenei în zona euro.

Herman Van Rompuy a amintit "eforturile importante făcute de cetățenii greci" și "solidaritatea considerabilă" a zonei euro, care a "acordat, alături de FMI, aproape 150 de miliarde de euro pentru a susține Grecia începând din 2010".

"Continuarea reformelor cruciale pentru a reveni la o datorie sustenabilă, încurajarea investițiilor private și consolidarea instituțiilor sunt cele mai bune garanții pentru un viitor mai bun în cadrul zonei euro" și "sperăm că, după alegeri, noul Guvern grec va face această alegere", a conchis Van Rompuy.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Marţi, 15 Mai 2012
Stire din Actual : Explozie la Atena
Pagina a fost generata in 0.6389 secunde