UE, undă verde pentru negocierea relațiilor comerciale cu Marea Britanie

de Cuget Liber Marţi, 25 Februarie 2020 73
Miniștrii afacerilor europene din statele membre ale Uniunii Europene, reuniți marți la Bruxelles, au dat undă verde mandatului de negociere în ce privește viitoarea relație comercială cu Marea Britanie, au declarat mai multe surse europene citate de Agerpres. Acordul dat de miniștri la reuniunea Consiliului Afaceri Generale (CAG) deschide calea lansării negocierilor între Uniunea Europeană și Londra la începutul lunii martie, după ieșirea oficială a Marii Britanii din blocul comunitar la 31 ianuarie.

Mandatul negociatorului britanic urmează să fie prezentat joi. Discuțiile ar trebui să se încheie până la sfârșitul anului, un termen relativ scurt dată fiind dificultatea misiunii.

De altfel, la sosirea la reuniunea de la Bruxelles, miniștrii au insistat pe acest subiect. 'Este un tratat foarte complicat. Va fi o sarcină foarte dificilă, ne așteaptă un drum lung', a avertizat ministrul olandez Stef Blok. 'Căutăm un acord care să protejeze interesele europenilor, trebuie să căutăm un acord bun înainte de a ceda presiunii calendarului', a adăugat secretarul de stat francez pentru afaceri europene, Amélie de Montchalin.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei