UE, un nou ajutor de 500 de milioane de euro pentru refugiații din Turcia

254
UE, un nou ajutor de 500 de milioane de euro pentru refugiații din Turcia - ue-1583537587.jpg

Articole recomandate

Comisia Europeană pregătește un ajutor suplimentar de 500 de milioane de euro pentru refugiații sirieni din Turcia și mai multe alte măsuri pentru a aplana tensiunile cu Ankara, a precizat, pentru AFP, o sursă europeană. 


Finanțarea de 500 de milioane de euro ar veni în completarea celor șase miliarde de euro alocate în cadrul acordului încheiat în 2016 pentru a finanța programele desfășurate de ONG-uri în favoarea celor circa 3,7 milioane de refugiați sirieni în Turcia, a explicat această sursă. 


Executivul comunitar prezidat de germana Ursula von der Leyen propune, de asemenea, facilitarea acordării de vize în favoarea cetățenilor turci. 


Șeful diplomației europene, Josep Borrell, a anunțat, la rândul său, miercuri, deblocarea unui ajutor de urgență de 170 de milioane de euro "pentru cele mai vulnerabile persoane din Siria", în cadrul unei vizite la Ankara. Finanțarea nu este inclusă în ajutorul de 500 de milioane de euro pentru refugiați. 


Din cele 6 miliarde, 4,7 miliarde au fost angajate, iar din această sumă, 3,2 miliarde au fost deja plătite, conform Comisiei Europene. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5435 secunde