UE reafirmă caracterul ilegal al coloniilor israeliene din Cisiordania

143
UE reafirmă caracterul ilegal al coloniilor israeliene din Cisiordania - ue-1574199734.jpg

Articole recomandate

Uniunea Europeană și-a reafirmat, luni seară, poziția prin care susține caracterul ilegal al activităților israeliene de colonizare a teritoriilor palestiniene ocupate din Cisiordania, care afectează perspectivele unei păci durabile, în contextul în care SUA au anunțat că nu mai consideră că aceste colonii contravin prevederilor dreptului internațional, transmite DPA. 


"UE cheamă Israelul să pună capăt tuturor activităților de colonizare, conform obligațiilor sale ca putere ocupantă", a afirmat, într-o declarație, șefa diplomației europene, Federica Mogherini. 


Această reacție survine după ce secretarul de stat american Mike Pompeo a anunțat, luni, susținerea SUA pentru dreptul Israelului de a stabili colonii în Cisiordania ocupată, abandonând poziția adoptată în urmă cu 40 de ani, conform căreia aceste colonii "contravin dreptului internațional". 


"Poziția UE în privința politicii de colonizare israeliană în teritoriile ocupate este clară și rămâne neschimbată", a subliniat Mogherini. "Toate activitățile de colonizare sunt ilegale în temeiul dreptului internațional și subminează viabilitatea soluției celor două state și perspectiva unei păci durabile, așa cum este reafirmată de rezoluția 2334 a Consiliului de Securitate al ONU", a adăugat Mogherini, referindu-se la rezoluția care a declarat că aceste colonii reprezintă o încălcare a dreptului internațional. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.642 secunde