UE nu va încheia "cu orice preț" un acord post-Brexit cu Regatul Unit

160
UE nu va încheia

Articole recomandate

Negociatorul șef al UE Michel Barnier a avertizat, ieri, că Uniunea nu va încheia "cu orice preț" un acord post-Brexit cu Regatul Unit, în condițiile în care negocierile au ca termen limită sfârșitul anului, relatează AFP.


Negocierile privind viitoarea relație comercială între UE și Londra vor fi "dificile, poate chiar foarte dificile", a avertizat Michel Barnier în cadrul unei conferințe de presă de la Bruxelles, după ce a obținut undă verde din partea miniștrilor de resort al celor 27 pentru mandatul său de negociere.


Michel Barnier a promis să continue negocierile cu britanicii "cu respect, fără a participa la nicio polemică", făcând aluzie la o afirmație recentă a secretarului de stat britanic pentru Irlanda de Nord, Brandon Lewis.


Acesta a afirmat că nu va exista o frontieră în Marea Irlandei între Irlanda de Nord și Marea Britanie.


Barnier a declarat că "va fi foarte fericit să-l întâlnească când o va dori". "Trebuie să citească acordul de retragere pentru a înțelege angajamentele luate", a adăugat el, și să-și reamintească faptul că "acordul menține integritatea teritoriului vamal britanic și include Irlanda de Nord, de al cărei control avem nevoie pentru a proteja piața internă, consumatorii și companiile, și absența unei frontiere fizice pe insula Irlanda".


"Știm că situația este fragilă (...) Nu mă voi lăsa impresionat", a adăugat Barnier.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4449 secunde