UE lansează 13 noi proiecte în cadrul programului de cooperare în materie de apărare

170
UE lansează 13 noi proiecte în cadrul programului de cooperare în materie de apărare - ue-1573679769.jpg

Articole recomandate

Miniștrii apărării din Uniunea Europeană au dat undă verde, marți, unui număr de 13 noi proiecte în cadrul Cooperării Structurate Permanente (PESCO) în materie de securitate și apărare. 


Potrivit agenției DPA, 47 de proiecte au fost aprobate până acum, în total, în cadrul PESCO, un proiect de cooperare lansat de state membre ale UE în 2017 pentru a depăși fragmentarea în materie de apărare și pentru a reduce dependența de SUA. 
Conform unui comunicat postat, marți, pe site-ul Consiliului, cinci dintre proiectele noi se concentrează pe formare, acoperind domenii precum formarea în domeniul cibernetic, al scufundărilor, al acțiunilor tactice, în domeniul medical, precum și în domeniul apărării chimice, biologice, radiologice și nucleare. Alte proiecte se concentrează pe consolidarea acțiunilor de colaborare ale UE, precum și pe dezvoltarea capabilităților pe mare, aer și în spațiu. 


25 de state membre ale UE, printre care și România, participă la PESCO. 
Potrivit DPA, unul din proiecte - Sistemul maritim antisubmarin fără pilot, condus de Franța, Portugalia, Spania și Suedia - va utiliza tehnologie de vârf și inteligența artificială pentru războiul anti-submarine și va contribui la protejarea infrastructurilor submarine de mare valoare, precum și a sistemelor energetice din mare, dar și a liniilor submarine de comunicații. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5151 secunde