UE devine observator în cadrul organismului anticorupție al Consiliului Europei

de Cuget Liber Vineri, 12 Iulie 2019 80
Comitetul de Miniștri care reprezintă cele 47 de state membre ale Consiliului Europei (CoE) a decis, miercuri, să accepte o solicitare a Uniunii Europene de a deveni observator în cadrul GRECO (Grupul Statelor Împotriva Corupției).

Secretarul general al CoE, Thorbjorn Jagland, a salutat decizia: „Este încă un bun exemplu de bună cooperare între Uniunea Europeană și Consiliul Europei. Lucrând împreună pentru a proteja statul de drept și a preveni corupția, acțiunile noastre vor fi mai eficiente și vor avea un mai mare impact”.

Prim-vicepreședintele Comisiei Europene, Frans Timmermans, a afirmat că participarea Uniunii Europene la activitatea GRECO ca observator aduce mai aproape UE și CoE și „întărește eforturile noastre comune de a consolida statul de drept și lupta împotriva corupției în Europa”. „Este un lucru foarte potrivit că acest lucru se întâmplă în anul în care GRECO celebrează a 20-a sa aniversare”, a adăugat el.

GRECO este organismul anticorupție al CoE. Scopul său este să amelioreze capacitatea membrilor săi de a combate corupția, monitorizând respectarea de către aceștia a standardelor sale anticorupție.

Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei