Vicepreședinta Comisiei Europene, Vera Jourova:

"UE a identificat informații false despre Covid-19 care provin din Rusia"

301

Articole recomandate

Uniunea Europeană a identificat informații false provenite din Rusia despre epidemia provocată de noul coronavirus, a declarat vicepreședinta Comisiei Europene pentru valori și transparență, Vera Jourova, citată de agenția DPA, consultată de Agerpres.

Campania blocului comunitar EUvsDisinfo a strâns deja peste 150 de dezinformări despre Covid-19 având legătură cu Kremlinul, a indicat Vera Jourova. Ea a mai spus că au existat declarații oficiale ale autorităților ruse îndreptate împotriva UE. Scopul acestor declarații a fost de a provoca teamă și nervozitate în rândul populației, a precizat vicepreședinta Comisiei Europene.

În ceea ce o privește, China are tendința să recurgă la propagandă, a spus Jourova. Politiciana cehă a dat ca exemplu difuzarea unor informații potrivit cărora Europa nu ar fi capabilă să facă față crizei declanșate de noul coronavirus fără ajutorul Chinei, ceea ce nu este adevărat, în opinia sa.



Ea a spus că cel mai bun mod de a face față informațiilor false și propagandei este prin intermediul datelor, adăugând că există o mare nevoie de date și informații sigure.
Jourova a declarat că a ajuns la un acord cu privire la o procedură pe această temă cu unele rețele de socializare. S-a convenit ca informațiile credibile să fie evidențiate, iar informațiile false să fie șterse sau să devină mai puțin vizibile, a spus ea.

XXX

Uniunea Europeană trebuie să răspundă rapid la nevoile cetățenilor săi, mobilizând resurse fără precedent în fața pandemiei de Covid-19, care subminează democrațiile continentului, au transmis, marți, președinții de parlament din șapte țări europene, potrivit AFP.



"Gravitatea situației implică, în spiritul de solidaritate care este la fundamentul integrării europene, o mobilizare fără precedent de resurse, în special în zona euro", scriu ei într-un apel adresat liderilor principalelor instituții ale UE.
"Suntem obligați să demonstrăm că Uniunea Europeană și ansamblul statelor sale membre sunt hotărâte să furnizeze un răspuns concret și rapid la așteptările și nevoile populației", în circumstanțe care "subminează soliditatea însăși a democrațiilor noastre", adaugă semnatarii, președinții legislativelor din Franța, Spania, Grecia, Italia, Luxemburg, Portugalia și Slovenia.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5478 secunde