Ucraina face noi teste cu rachete deasupra Mării Negre

105
Ucraina face noi teste cu rachete deasupra Mării Negre - rachete-1480678400.jpg

Articole recomandate

Ucraina continuă, vineri, testele cu rachete deasupra Mării Negre, iar președintele Petro Poroșenko a anunțat că scopul manevrelor balistice este pregătirea pentru o "invazie totală" a Rusiei, scrie Mediafax.

"Vreau să repet: singurul motiv pentru care efectuăm aceste teste este să fim pregătiți pentru o invazie totală din partea vecinului nostru agresiv. Sunt sigur că în ultimii doi ani am demonstrat că am creat o nouă armată ucraineană. Este responsabilitatea noastră să consolidăm apărarea aeriană a Kievului și a regiunii Herson, pentru ca nimeni să nu ne poată opri", a afirmat Petro Poroșenko, citat de publicația International Business Times.

Ucraina a inițiat joi exerciții balistice care vor dura două zile, în zona Herson, pe litoralul Mării Negre.

Inițial, exercițiile erau programate să aibă loc foarte aproape de fosta regiune ucraineană Crimeea, anexată de Rusia în 2014, dar zona manevrelor a fost mutată pentru a nu atrage reacții din partea armatei ruse. Un oficial ucrainean a argumentat că exercițiile balistice sunt conforme cu legislația internațională, iar Kievul a emis o notificare privind evitarea zborurilor avioanelor de pasageri.



Ucraina va efectua teste cu rachete în apropierea fostei regiuni ucrainene Crimeea, anexată de Rusia din luna martie a anului 2014. Această situație a atras reacția Moscovei.

Ucraina a emis acum câteva zile o notificare privind "riscuri în spațiul aerian, în contextul unor teste cu rachete programate pe 1 și 2 decembrie". Testele au loc în apropierea regiunii Crimeea, iar rachetele ar putea intra în spațiul aerian al teritoriului rus. Kievul consideră Crimeea parte a teritoriului Ucrainei, deși regiunea a fost anexată de Rusia în 2014.

Administrația Petro Poroșenko a avertizat de mai multe ori că va face tot posibilul pentru recuperarea regiunii Crimeea.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Miercuri, 30 Noiembrie 2016
Stire din Actual : ITALIA, zguduită de un nou CUTREMUR
Pagina a fost generata in 1.3104 secunde