Turnul Eiffel se redeschide publicului! Ce să faci pentru avea acces în turn

116
Turnul Eiffel se redeschide publicului! Ce să faci pentru avea acces în turn - healthfrance840x600-1591718300.jpg

Articole recomandate

După ce a fost închis publicului timp de peste trei luni ca urmare a pandemiei de COVID-19, Turnul Eiffel, cel mai vizitat monument din lume, se va redeschide publicului la 25 iunie, se arată marți într-un comunicat al Societății care gestionează monumentul (SETE), conform Agerpres.


Redeschiderea se va face sub "măsuri stricte de siguranță" pentru a prezerva sănătatea vizitatorilor și a angajaților monumentului.


"Suntem nerăbdători ca Turnul să primească din nou vizitatori, desigur sub măsuri de protecție stricte și în cadrul actualelor măsuri sanitare în vigoare", noteză în comunicat directorul general al societății, Patrick Branco Ruivo.


Pentru a avea acces în turn se recomandă cumpărarea biletelor pe internet, utilizarea obligatorie a măștilor de protecție, iar un sistem de semnalizare va fi instalat în întregul monument pentru gestionarea în ordine a vizitatorilor, al căror număr va fi limitat atât pe etaje cât și la intrare, urmând să fie efectuată o dezinfecție zilnică a spațiilor publice.


În primul moment, accesul se va face exclusiv pe scări și până la etajul doi, cu intrarea prin aripa de est și ieșirea prin vest pentru a minimiza contactul între vizite.


Ascensorul principal nu va fi redeschis deocamdată, iar utilizarea sa va depinde de evoluția crizei sanitare, deși se intenționează să fie repus în funcțiune la vară.


Monumentul a fost închis pentru public din cauza pandemiei de coronavirus la 13 martie și a fost folosit apoi ca simbol pentru a sprijini gesturile de solidaritate față de personalul sanitar și de victimele virusului.


La 20:00 (18:00 GMT), ora la care francezii ieșeau la fereastră pentru a-i aplauda pe angajații din domeniul sanitar, Turnului Eiffel rămânea iluminat timp de zece minute, în loc de cele 5 obișnuite, în semn de solidaritate.


La intrare, a fost instalat un ecran pe care erau scrise mesaje de încurajare și sprijin pentru victimele și angajaților sanitari din prima linie și care rămâneau aprinse timp de câteva ore în cursul nopții.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.8432 secunde