Turcii inaugurează cel mai lung pod suspendat cu sistem feroviar din lume

239
1
Turcii inaugurează cel mai lung pod suspendat cu sistem feroviar din lume - pod-1472225437.jpg

Articole recomandate

Turcia inaugurează vineri cel de al treilea pod peste Bosfor, care va lega partea asiatică și cea europeană a Istanbulului.


Denumit Yavuz Sultan Selim, după unul dintre cei mai mari sultani, și realizat în urma unei investiții private de circa 800 milioane de euro, acesta este cel mai lung pod suspendat cu sistem feroviar din lume, cu o lungime de 1,4 kilometri și o lățime de 59 de metri, opt benzi de circulație și două linii de cale ferată, scrie Descoperă.

Cu o înălțime de 323 de metri, pilonii celui mai lung pod feroviar din lume îi întrec pe cei ai Viaductului de la Millau, dar rivalizeaza cu cei ai turnului Eiffel (324 metri).

Turcii estimează că prin reducerea timpului și energiei consumate, noul pod va aduce economii anuale de circa 1,75 de miliarde de dolari și, totodată, va contribui la reducerea poluării și a traficului în Istanbul.

Pe noul pod ar urma să treacă zilnic 135.000 de vehicule, iar taxa de trecere din Europa spre Asia va fi de 9,9 lire turcești (2,98 euro) pe automobil, în timp ce trecerea în sens invers va fi gratuită.


Comentează știrea

Vase
27 august 2016
Agigea

Aici e diferenta intre noi si restul Europei-Podul de la Agigea!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.9585 secunde