Turcia se pregătește pentru un nou aflux de sirieni

142
Turcia se pregătește  pentru un nou aflux de sirieni - turcia-1517400464.jpg

Articole recomandate

Turcia pune în aplicare planuri pentru a veni în ajutorul civililor care ar putea sosi la frontiera sa în nordul Siriei, ca urmare a ofensivei turce în enclava kurdă siriană Afrin, relatează AFP.

Armata turcă a început pe 20 ianuarie o ofensivă împotriva miliției kurde siriene YPG (Unitățile de apărare a poporului) în Afrin (nord-vestul Siriei), dând asigurări că ia măsurile necesare pentru a evita pierderile civile.

Dar organizații umanitare turce cercetează terenul pentru a instala tabere pentru persoane strămutate în apropiere de orașele siriene Azaz și Idlib, pentru a-i adăposti pe civilii care fug din zonele de luptă.

"Suntem gata să acordăm adăpost pentru un număr de până la 50.000 de civili, atât la Azaz, cât și la Idlib", a declarat pentru AFP șeful Semilunii Roșii turce, Kerem Kinik.

Orașul Azaz a fost recucerit de la gruparea Stat Islamic (SI) de către armata turcă și rebeli sirieni auxiliari în timpul operațiunii Scutul Eufratului, întreprinsă de Turcia în perioada august 2016-martie 2017.

Idlib este una din zonele de detensionare stabilite printr-un acord încheiat între Turcia, care susține opoziția, și Rusia și Iran, care sprijină regimul de la Damasc.

În Turcia se află peste trei milioane de refugiați care au plecat din cauza conflictului izbucnit în urmă cu aproape șapte ani în Siria, dar Ankara se străduiește să-i dirijeze către tabere aflate în partea siriană a frontierei.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3703 secunde