Ministrul american al Apărării, Mark Esper:

"Turcia, responsabilă de eliberarea a numeroși deținuți periculoși"

220

Articole recomandate

Ministrul american al Apărării, Mark Esper, a calificat, luni, drept inacceptabilă ofensiva militară turcă în Siria, apreciind că aceasta a dus la eliberarea a numeroși deținuți periculoși ai grupării jihadiste Statul Islamic (SI), relatează AFP. 


Washingtonul va cere NATO să ia măsuri împotriva Turciei, vinovată de subminarea misiunii internaționale împotriva Statului Islamic în Siria, a precizat Esper într-un comunicat. 


"În pofida opoziției și avertizărilor repetate ale Statelor Unite și comunității internaționale, președintele turc Recep Tayyip Erdogan a ordonat o invazie unilaterală a nordului Siriei care a provocat numeroase victime, refugiați, distrugeri, nesiguranță și care amenință tot mai mult forțele americane", a denunțat șeful Pentagonului în comunicat. 


"Această incursiune inacceptabilă a subminat, de asemenea, misiunea internațională împotriva SI, care a avut succes în Siria, și a dus la eliberarea multor deținuți periculoși ai SI", a adăugat el. 


Considerând atitudinea Turciei drept iresponsabilă, Esper a confirmat oficial că Pentagonul a început o retragere totală a trupelor din nord-estul Siriei, la cererea președintelui Donald Trump. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.546 secunde