Turcia nu va renunța la achiziția de rachete S-400 din Rusia

270
Turcia nu va renunța la achiziția de rachete S-400 din Rusia - turcia-1550413584.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a dat asigurări că Ankara nu va renunța la contractul încheiat cu Rusia pentru achiziția de rachete S-400, și care a provocat rezerve și critici în rândul aliaților NATO din cauza incompatibilității acestor rachete cu sistemele de apărare ale Alianței, transmite AFP. 


"Noi am încheiat un contract cu Rusia cu privire la rachetele S-400, deci este exclus să întoarcem spatele acestui acord. Este o afacere încheiată", a afirmat, sâmbătă, Erdogan, într-un interviu la postul CNN Turk. 


Washingtonul a aprobat în decembrie vânzarea sistemului american de apărare antiaeriană Patriot către Turcia pentru suma de 3,5 miliarde de dolari, un gest menit să descurajeze Ankara să achiziționeze sistemul concurent rusesc.

"Turcia rămâne deschisă față de achiziția sistemului Patriot, dar această vânzare trebuie să servească intereselor țării noastre", a spus președintele, insistând că este "de importanță vitală" ca Turcia să beneficieze de o producție în comun, de facilități de plată și de o livrare rapidă a rachetelor.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5848 secunde