Turcia nu a făcut nicio promisiune privind instalarea unor sisteme de apărare S-400

206
Turcia nu a făcut nicio promisiune privind instalarea unor sisteme de apărare S-400 - turcia-1574785295.jpg

Articole recomandate

Turcia nu a făcut nicio promisiune nimănui cu privire la instalarea sau utilizarea sistemelor de apărare antiaeriană S-400, de producție rusească, a declarat ministrul de Externe turc Mevlut Cavusoglu, citat de media turce, transmite Reuters. 


Washingtonul i-a transmis Turciei că sistemele S-400 nu sunt compatibile cu NATO și că reprezintă o amenințare pentru secretele tehnologice ale avionului F-35, avertizând Ankara că va suporta sancțiuni dacă nu renunță la sistemele de fabricație rusească. 
De asemenea, după livrarea primelor sisteme S-400 către Turcia, SUA au exclus această țară din programul de dezvoltare a avioanelor F-35, la care Ankara participa în calitate de producător și cumpărător. 


Achiziționarea de către Turcia a acestui sistem de apărare aeriană rusă este un motiv al tensionării relațiilor între Ankara și Washington. Problema a fost evocată în timpul întâlnirii de la mijlocul lunii noiembrie, la Washington, între președinții american și turc, Donald Trump și Recep Tayyip Erdogan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5808 secunde