Turcia le cere altor țări să-și preia cetățenii combatanți ai grupării Stat Islamic

213
Turcia le cere altor țări să-și preia cetățenii combatanți ai grupării Stat Islamic - turcia-1573771339.jpg

Articole recomandate

Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu, le-a cerut, miercuri, altor țări să-și preia cetățenii care sunt combatanți ai Statului Islamic (SI) aflați în prezent în grija Turciei, informează DPA. 


"Dacă e să combatem terorismul împreună, atunci, scuze, fiecare trebuie să aibă grijă de propriii teroriști", a spus Soylu în orașul Van din sud-estul Turciei. "Turcia nu este un hotel pentru militanți ai grupării SI", a adăugat el. 


Ankara a început să expulzeze combatanți ai SI săptămâna aceasta. 


"Germania și Olanda au convenit asupra repatrierii de teroriști, a partenerilor și copiilor lor", a informat Soylu, subliniind că Turcia așteaptă aceeași atitudine constructivă de la alte state. 


Potrivit guvernului german, Turcia plănuiește să deporteze, astăzi, două femei germane cu legături în SI și care au fugit din lagărul din orașul sirian Ain Issa. 


În timpul vizitei oficiale întreprinse, miercuri, în Macedonia de Nord, ministrul de Externe german Heiko Maas a declarat că Germania poartă un dialog intensiv cu autoritățile turce cu privire la repatrierea de cetățeni germani asociați cu SI. 
"Prioritatea a fost de a stabili cetățenia celor implicați și de a obține informații cu privire la implicarea lor în SI, astfel ca ei să poată fi deferiți justiției în Germania", a explicat Maas. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2628 secunde