Turcia le cere altor țări să-și preia cetățenii combatanți ai grupării Stat Islamic

de Cuget Liber Vineri, 15 Noiembrie 2019 180
Ministrul de Interne al Turciei, Suleyman Soylu, le-a cerut, miercuri, altor țări să-și preia cetățenii care sunt combatanți ai Statului Islamic (SI) aflați în prezent în grija Turciei, informează DPA. 


„Dacă e să combatem terorismul împreună, atunci, scuze, fiecare trebuie să aibă grijă de propriii teroriști”, a spus Soylu în orașul Van din sud-estul Turciei. „Turcia nu este un hotel pentru militanți ai grupării SI”, a adăugat el. 


Ankara a început să expulzeze combatanți ai SI săptămâna aceasta. 


„Germania și Olanda au convenit asupra repatrierii de teroriști, a partenerilor și copiilor lor”, a informat Soylu, subliniind că Turcia așteaptă aceeași atitudine constructivă de la alte state. 


Potrivit guvernului german, Turcia plănuiește să deporteze, astăzi, două femei germane cu legături în SI și care au fugit din lagărul din orașul sirian Ain Issa. 


În timpul vizitei oficiale întreprinse, miercuri, în Macedonia de Nord, ministrul de Externe german Heiko Maas a declarat că Germania poartă un dialog intensiv cu autoritățile turce cu privire la repatrierea de cetățeni germani asociați cu SI. 
„Prioritatea a fost de a stabili cetățenia celor implicați și de a obține informații cu privire la implicarea lor în SI, astfel ca ei să poată fi deferiți justiției în Germania”, a explicat Maas. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei