Turcia își extinde operațiunea Scutul Eufratului în nordul Siriei

155
Turcia își extinde operațiunea  Scutul Eufratului în nordul Siriei - turciaisiextinde-1515585402.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a declarat că operațiunea Scutul Eufratului, îndreptată împotriva militanților din nordul Siriei și lansată în august 2016, va fi extinsă în alte două orașe importante, aflate sub controlul combatanților kurzi susținuți de SUA, informează agenția de presă dpa.

"Vom finaliza acest proces prin continuarea pasului pe care l-am făcut cu operațiunea Scutul Eufratului în Afrin și Manbij, și apoi vom aduce securitatea și pacea la toate frontierele Turciei", a declarat Erdogan în fața membrilor partidului său aflat la putere, "Dreptate și dezvoltare" (AKP), în Parlament.

Turcia a lansat operațiunea transfrontalieră în 2016, pentru a combate organizația Stat Islamic de-a lungul frontierei cu Siria și a contracara YPG, milițiile kurde din Siria care controlează în prezent Afrin.

Manbij se află sub controlul Forțelor Democrate Siriene (SDF), o coaliție formată din diferite grupări susținute de SUA și dominată de YPG.

Potrivit Ankarei, atât YPG, cât și SDF sunt ramuri ale Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK), interzis în Turcia, și prin urmare sunt "teroriste".

"Acum este timpul să distrugem total proiectul organizației separatiste de a stabili un coridor terorist în Siria", a spus președintele Erdogan.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5668 secunde