Președintele Erdogan:

"Turcia este hotărâtă să distrugă coridorul terorii din Siria"

226

Articole recomandate

Turcia este hotărâtă să distrugă "coridorul terorii" de pe teritoriul sirian, de la est de fluviul Eufrat, indiferent de rezultatul discuțiilor cu SUA privind proiectul unei zone de securitate în nordul Siriei, a declarat, vineri, președintele turc Recep Tayyip Erdogan, transmite Reuters. 


"Cei care se încred în puterile străine din regiune vor fi îngropați", i-a atenționat Erdogan pe membrii partidului său, Justiție și Dezvoltare (AK). "Vom găsi o soluție durabilă împotriva terorii", a asigurat liderul de la Ankara. 


Afirmațiile sale vin în contextul în care, luni, ministrul turc de Externe, Mevlut Cavusoglu, a declarat că, în cazul neinstituirii unei zone de securitate în nordul Siriei și dacă amenințările la adresa Turciei vor continua, Ankara va lansa o operațiune militară la est de Eufrat. 


Turcia se află în discuții cu SUA în vederea stabilirii unei zone de securitate la granița sa, în zona de nord-est a Siriei, regiune în care SUA sprijină miliția kurdă YPG, pe care Ankara o consideră organizație teroristă. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4914 secunde