Turcia ar putea cumpăra avioane de luptă rusești de generația a cincea

273
Turcia ar putea cumpăra avioane de luptă rusești de generația a cincea - turciaavioane-1527686657.jpg

Articole recomandate

Turcia ar putea alege avioane de luptă rusești Suhoi Su-57 de generația a 5-a dacă Statele Unite nu vor furniza aparatele de vânătoare F-35 din cauza acordului dintre Moscova și Ankara privind livrarea sistemelor de apărare antirachetă S-400, scrie ziarul turc Yeni Safak.


Potrivit surselor publicației, schimbul ruso-turc de tehnologie militară a fost discutat în timpul vizitei lui Vladimir Putin în Turcia în aprilie anul trecut și include și livrări de avioane rusești, inclusiv avioane Su-57. La 25 mai, Congresul american a aprobat proiectul de lege privind bugetul anual al apărării, care prevede restricții privind vânzarea către Turcia de armament american, inclusiv avioane de luptă F-35, ca răspuns la achiziționarea de către Ankara a sistemului rusesc antirachetă S-400. 


În decembrie anul trecut, Rusia și Turcia au semnat acordul de împrumut pentru livrarea sistemelor S-400 către Ankara. Acest document a provocat tensiuni între Turcia și Statele Unite, care au considerat că armamentul rusesc era incompatibil cu standardele NATO. 


Avionul de luptă rusesc Su-57 atinge o viteză maximă de 2.600 km/h și un plafon practic de 20.000 de metri. 


Avionul are toate caracteristicile celei de-a cincea generații: este invizibil pe radar, hipersonic, versatil, foarte manevrabil și dotat cu echipamente electronice sofisticate. Este capabil să rămână în zbor timp de 5,8 ore.  


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5096 secunde