Turcia amenință că îi va trimite înapoi pe prizonierii Statului Islamic

200
Turcia amenință că îi va trimite înapoi pe prizonierii Statului Islamic - turcia-1572903921.jpg

Articole recomandate

Turcia îi va trimite pe membrii Statului Islamic capturați înapoi în țările lor de origine chiar dacă le-a fost revocată cetățenia, a declarat, ieri, ministrul de Interne Suleyman Soylu, criticând abordarea țărilor europene față de acest subiect, relatează Reuters. 
Turcia a lansat, luna trecută, o ofensivă în nord-estul Turciei împotriva milițiilor kurde YPG în urma unei decizii a președintelui american Donald Trump de a retrage trupele SUA din regiune. Campania a stârnit numeroase îngrijorări privind soarta prizonierilor din Statul Islamic în regiune. 


Milițiile YPG sunt principalul element al Forțelor Democrate Siriene, care au fost un aliat important al SUA în victoria asupra Statului Islamic în regiune, și au ținut mii de jihadiști în închisori în nord-estul Siriei. SUA și aliații occidentali ai Turciei au atras atenția că ofensiva Ankarei ar putea obstrucționa lupta împotriva Statului Islamic și ar putea contribui la resurecția grupării. 
Turcia, care consideră YPG drept grupare teroristă având legături cu militanții kurzi insurgenți de pe teritoriul său, a respins aceste îngrijorări și a promis că va combate Statul Islamic cu aliații săi. Ankara a făcut apel în mod repetat la țările europene să își primească înapoi cetățenii care au luptat alături de jihadiști.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9888 secunde