Turcia a încheiat pregătirile pentru operațiunea militară în Siria

183
Turcia a încheiat pregătirile pentru operațiunea militară în Siria - turcia-1570563246.jpg

Articole recomandate

Ministerul Apărării turc a anunțat, ieri, că a încheiat pregătirile în vederea lansării unei operațiuni militare împotriva unei miliții kurde în nord-estul Siriei, pe fondul confuziei de la Washington în contextul în care administrația președintelui american Donald Trump a părut să lase cale liberă unei astfel de incursiuni, informează AFP. 


"Toate pregătirile în vederea unei operațiuni au fost încheiate", a indicat ministerul turc, pe contul său de Twitter. 
Președintele Recep Tayyip Erdogan afirmase, luni, că o ofensivă a Ankarei împotriva miliției kurde Unitățile de apărare a poporului (YPG) în nord-estul Siriei ar putea interveni în orice moment, după ce primise ceea ce părea să fie undă verde din partea omologului său american Donald Trump. 


Dar președintele american, care a dat impresia că a trădat YPG, aliatul Washingtonului în lupta împotriva jihadiștilor Statului Islamic, și-a nuanțat poziția luni, la presiunea internațională și a propriei tabere republicane, avertizând Turcia împotriva oricăror excese. 


"Dacă Turcia va face ceva ceea ce eu voi considera, în marea mea și inegalabila înțelepciune, că a depășit limitele, voi distruge și nimici complet economia Turciei", a avertizat Trump într-o postare pe Twitter. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2712 secunde