Turcia a început desfășurarea militară în Libia

250
Turcia a început desfășurarea militară în Libia - turcia-1578325875.jpg

Articole recomandate

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erdogan, a anunțat, duminică seară, că a început desfășurarea militarilor turci în Libia în sprijinul guvernului libian recunoscut de ONU, transmite AFP. 


"Misiunea soldaților noștri acolo este să coordoneze. Soldații noștri au început să fie desfășurați progresiv", a afirmat Erdogan, într-un interviu acordat postului CNN Turk. 


Turcia este una dintre țările susținătoare ale Guvernului de Uniune Națională libian condus de Fayez al-Sarraj și recunoscut de ONU, dar care se confruntă militar cu autoproclamata Armată Națională Libiană, condusă de omul forte din estul Libiei, mareșalul Khalifa Haftar, care desfășoară o ofensivă pentru cucerirea capitalei Tripoli. 


Parlamentul libian, care nu recunoaște legitimitatea Guvernului de Uniune Națională de la Tripoli și îl susține pe mareșalul Haftar, a votat, sâmbătă, ruperea relațiilor cu Turcia ca urmare a acordului militar încheiat între Ankara și guvernul lui Fayez al-Sarraj, cerând în plus ca acesta din urmă să fie judecat pentru înaltă trădare. 


Mareșalul Haftar beneficiază de sprijinul Emiratelor Arabe Unite, Arabiei Saudite, Rusiei și Franței, în timp ce guvernul recunoscut de ONU este susținut politic și militar de Turcia și Qatar.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Duminică, 22 Decembrie 2019
Stire din Actual : Turcia, sufocată de refugiați sirieni!
Duminică, 22 Decembrie 2019
Stire din Sport : Bogdan Stancu, GOLGHETER în Turcia
Pagina a fost generata in 0.3056 secunde