Turcia a emis un decret privind transferul de puteri către președinte

151
Turcia a emis un decret privind transferul de puteri către președinte - turcia-1530712037.jpg

Articole recomandate

Turcia a emis, ieri, un decret privind transferul de puteri către președinte, în conformitate cu măsura de trecere a țării către un sistem prezidențial executiv, ca urmare a alegerilor prezidențiale și parlamentare care au avut loc luna trecută, relatează Reuters.

Decretul, apărut în Monitorul Oficial al țării, aduce schimbări în legi ce datează din perioada 1924-2017, modificând referirile la premier și la cabinetul de miniștri, la președinte și la biroul prezidențial.

La referendumul de anul trecut, turcii au votat, cu o majoritate fragilă, trecerea la o președinție executivă. Schimbarea politică este introdusă ca urmare a victoriei președintelui Recep Tayyip Erdogan la alegerile din 24 iunie.

Biroul premierului va fi desființat și Erdogan va putea să formeze și să reglementeze funcționarea ministerelor și să demită funcționari civili, fără vreo aprobare din partea parlamentului.

Guvernul a emis decrete, ocolind parlamentul, de la introducerea stării de urgență după tentativa eșuată de puci din iulie 2016. Erdogan a promis ridicarea stării de urgență după alegeri. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5643 secunde