Tulburări în masă la Moscova în cadrul unui miting neautorizat al opoziției

143
Tulburări în masă la Moscova în cadrul unui miting neautorizat al opoziției - tulburariinmasa-1564604694.jpg

Articole recomandate

Justiția rusă a anunțat, ieri, că a deschis o anchetă pentru "tulburări în masă", după un miting neautorizat al opoziției reprimat ferm de poliție sâmbătă la Moscova, relatează AFP.


O procedură pentru organizarea de tulburări în masă poate duce la pedepse de până la 15 ani de închisoare.
"Anchetatorii au stabilit că un grup de persoane a difuzat pe internet în ajunul manifestației neautorizate apeluri la participare, recunoscând în mod conștient că aceste acțiuni ar putea duce la tulburări în masă", a scris Comitetul Rus de anchetă într-un comunicat.
Anchetatorii îi acuză pe manifestanți de încălcare gravă a ordinii publice, violențe împotriva forțelor de ordine și, de asemenea, că au spart sâmbătă cordonul de securitate instituit de poliție pe bulevardul care înconjoară centrul Moscovei, paralizând astfel circulația.


Comitetul de anchetă a anunțat, de asemenea, deschiderea de proceduri penale împotriva unor manifestanți pentru violență împotriva forțelor de ordine.


Parchetul rus a cerut la rândul său să se reacționeze cu severitate la manifestațiile neautorizate, în condițiile în care o nouă acțiune de protest a opoziției este planificată pentru sâmbăta viitoare la Moscova. Manifestația a fost autorizată de primărie, conform organizatorilor, dar locul propus de autorități, bulevardul Saharov din centru, nu este pe placul opozanților. Dar dacă opoziția refuză să se întâlnească în locul autorizat și se decide pentru altul, manifestația sa riscă să fie considerată oficial drept neautorizată.


Opoziția denunță respingerea mai multor candidaturi independente la alegerile locale din 8 septembrie, care riscă să-i pună în situații dificile pe candidații susținători ai puterii, pe fondul nemulțumirii sociale.
Principalul oponent al Kremlinului, Alexei Navalnîi, și mai mulți dintre aliații săi au fost condamnați la scurte pedepse cu închisoarea pentru organizarea manifestației de sâmbăta trecută de la Moscova.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4527 secunde