Trump, schimb de replici cu Merkel

174
Trump, schimb de replici cu Merkel - angelamerkel-1531915977.jpg

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump, care a avut un schimb de replici cu cancelarul german Angela Merkel la summitul NATO de săptămâna trecută de la Bruxelles, a trimis, din nou, săgeți către lidera germană, aflată de mult timp în funcție, în legătură cu răspunsul ei plin de omenie față de refugiații care au început să vină în Europa, relatează agenția DPA.

Merkel, care guvernează Germania din 2005, s-a străduit recent să înființeze și să mențină unită o coaliție de guvernare.

"Angela a fost o supervedetă până când a permis unor milioane de oameni să vină în Germania", a declarat Trump la Fox News.

Potrivit interviului, Trump, un populist de dreapta care a căutat să pună capăt imigrației către SUA și care a încercat să oprească primirea de refugiați, a dat vina pe politica lui Merkel în domeniul migrației pentru problemele ei politice.

"A fost imbatabilă în orice alegeri. A permis unor milioane de oameni să vină (în Germania). Voi spune asta, a fost foarte rău afectată din cauza imigrației", a declarat președintele american.

Trump a intervenit și în dezbaterea privind migrația care a agitat Germania luna trecută, spunând că nivelul infracționalității a crescut din cauza migrației.

"Oamenii din Germania se întorc împotriva conducerii lor, deoarece migrația zguduie coaliția, deja fragilă, de la Berlin", a afirmat el.

Coaliția Angelei Merkel părea a fi una incertă în iunie, după ce ministrul de interne a amenințat cu întoarcerea la frontieră a unor migranți, dacă șefa guvernului nu vine cu o soluție la problema migrației.

Potrivit unui sondaj de la începutul lui iulie, două treimi dintre germani susțin inițiativa cancelarului Merkel de găsire o unei soluții în cadrul Uniunii Europene privind migrația ilegală, în locul propunerii ministrului de Interne de închidere unilaterală a graniței, scrie Agerpres.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8647 secunde