Jean-Claude Juncker: „Trump nu va suprataxa importurile de automobile europene”

de Cuget Liber Sâmbătă, 09 Noiembrie 2019 174
Președintele la final de mandat al Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, se declară încrezător că președintele american Donald Trump nu va impune, în următoarele zile, noi tarife vamale asupra importurilor de automobile europene, relatează AFP. 
„Trump va critica puțin, dar nu vor exista taxe vamale suplimentare asupra automobilelor”, a declarat Juncker pentru cotidianul german Suddeutsche Zeitung, într-un interviu apărut în ediția sa de vineri. 


„Nu o va face”, a dat asigurări președintele în exercițiu al CE, adăugând adresându-i-se jurnalistului care l-a intervievat: „Vorbiți cu un om foarte informat”. 


SUA ar urma să decidă, până la mijlocul lunii noiembrie, dacă vor crește sau nu tarifele vamale asupra automobilelor și componentelor auto provenite din Uniunea Europeană. 


În mai, Donald Trump a amânat cu șase luni, până la mijlocul lunii noiembrie, decizia asupra impunerii unor astfel de taxe suplimentare. 


Dacă vor fi adoptate, aceste măsuri îi vor afecta în primul rând pe constructorii germani ca Volkswagen, BMW sau Daimler. 
Taguri

Alte ştiri din sectiunea Actual

Ultima oră

Titlurile zilei