Trump avertizează că va opri Iranul să dezvolte bombe nucleare printr-o intervenție militară

166
Trump avertizează că va opri Iranul să dezvolte bombe nucleare printr-o intervenție militară - trump-1560881209.jpg

Articole recomandate

Președintele SUA, Donald Trump, a avertizat marți că ar putea recurge la o intervenție militară pentru a opri Iranul să fabrice arme nucleare, subliniind însă că nu va declanșa o operațiune pentru menținerea ordinii în Golful Persic, informează digi24.ro.


Întrebat într-un interviu acordat publicației Time dacă va declanșa o intervenție militară împotriva Iranului din cauza ambițiilor nucleare ale Teheranului sau pentru protejarea accesului în Golful Persic, Donald Trump a răspuns: "Categoric, aș interveni în cazul armelor nucleare, dar las un semn de întrebare pentru cealaltă variantă".


Donald Trump a minimizat importanța strategică a Golfului Oman, unde au avut loc atacuri asupra unor petroliere. "Alte zone primesc cantități mari de petrol de acolo. Noi primim foarte puțin. Am înregistrat progrese uriașe în ultimii doi ani și jumătate în materie de energie. Au fost construite oleoducte, iar acum suntem exportatori de energie. Deci, nu mai suntem în poziția în care eram față de Orientul Mijlociu, unii spuneau că eram activi acolo pentru petrol".


Președintele Donald Trump a decis retragerea SUA din Acordul atomic semnat de marile puteri cu Iranul. Marea Britanie, Germania, Franța, China și Rusia mențin Acordul nuclear cu Iranul. Din cauza sancțiunilor americane, Iranul a avertizat că ar putea renunța la unele condiții ale Acordului nuclear, cerând sprijinul Uniunii Europene pentru menținerea Tratatului.


Relațiile Statelor Unite cu Iranul sunt tensionate din cauza sancțiunilor impuse de Administrația Donald Trump după retragerea din Acordul nuclear semnat de marile puteri cu Teheranul. Președintele SUA vrea limitarea activităților nucleare și balistice iraniene.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.6418 secunde