Trei soldați americani, uciși în Afganistan

217
Trei soldați americani,  uciși în Afganistan - soldatiamericani-1497186285.jpg

Articole recomandate

Trei soldați americani au fost uciși și un altul a fost rănit, sâmbătă, de un soldat afgan care a deschis focul asupra lor în cursul unei operațiuni comune în Nangarhar, în estul Afganistanului, a anunțat Pentagonul, citat de AFP.

Atacul a fost revendicat de talibani care l-au atribuit unui element infiltrat. El a avut loc în districtul Achin, o parte a provinciei Nangarhar, care este, de asemenea, un bastion al organizației jihadiste Stat Islamic (SI).

Un purtător de cuvânt al talibanilor, Zabihullah Mujahid, a scris pe Twi-tter că patru soldați americani au fost uciși. De multe ori însă bilanțurile prezentate de insurgenții afgani sunt exagerate.

În comunicatul său, Departamentul american al Apărării a dat un bilanț cu trei morți și un rănit. El a indicat că soldatul american rănit a fost evacuat pentru a primi îngrijiri și că a fost deschisă o anchetă.

Mai devreme, în cursul zilei, atacul a fost raportat AFP de purtătorul de cuvânt al autorităților din Nangarhar, Attaullah Khogyani, care a anunțat doi soldați americani au fost uciși. "Militarul (afgan) a fost omorât în schimbul de focuri", a precizat acest responsabil.

Forțele NATO la Kabul au refuzat inițial să comenteze evenimentul.

"Suntem la curent în legătură cu un incident petrecut în estul Afganistanului. Vom oferi mai multe informații când la momentul potrivit", a afirmat coaliția internațională condusă de Statele Unite, într-un scurt comunicat.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.5065 secunde