Alegeri în Marea Britanie

Trei partide proeuropene au încheiat un pact pentru alegerile parlamentare

186
Trei partide proeuropene au încheiat un pact pentru alegerile parlamentare - trei-1573255925.jpg

Articole recomandate

Trei partide proeuropene din Marea Britanie au anunțat, joi, că au încheiat un pact electoral pentru scrutinul legislativ de pe 12 decembrie, urmând ca în 60 de circumscripții să se prezinte doar candidatul formațiunii cel mai bine situate, pentru a crește șansele ca premierul conservator Boris Johnson să nu obțină o majoritate în viitorul parlament, transmite BBC News. 


Acordul la care au ajuns Partidul Liberal Democrat, formațiunea galeză Plaid Cymru și Partidul Verde, cărora li s-au alăturat și câțiva parlamentari independenți, are drept scop să lase cale liberă candidatului anti-Brexit cu cele mai mari șanse de victorie. 
Aceasta înseamnă că două din cele trei partide care vor un nou referendum și rămânerea țării în Uniunea Europeană nu vor prezenta un candidat propriu. 


Heidi Allen, fost parlamentar conservator care s-a alăturat liberal-democraților și nu va mai candida în decembrie, a declarat că pactul este necesar dat fiind că alegerile din decembrie sunt unele dintre cele mai importante din istoria recentă a Marii Britanii. 
"Acestea nu sunt niște alegeri normale, oricine vă spune că sunt nu este sincer, acestea sunt niște alegeri generale în care este vorba doar despre Brexit", a explicat Heidi Allen, într-o conferință de presă.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5256 secunde