TRAGEDIE AVIATICĂ / Una dintre cele trei supraviețuitoare a decedat. Bilanțul: 111 morți

593
TRAGEDIE AVIATICĂ / Una dintre cele trei supraviețuitoare a decedat. Bilanțul: 111 morți - 61960842-1526972892.jpg

Articole recomandate

Una dintre cele trei supraviețuitoare ale accidentului de avion care a avut loc vineri la Havana a murit luni la spital, au anunțat autoritățile, bilanțul catastrofei aeriene ajungând la 111 morți, fiind cea mai mare tragedie de acest fel din Cuba din ultimii aproape 30 de ani, relatează AFP, preluată de Agerpres.

Tânăra femeie de 23 de ani "se afla într-o stare extrem de critică pentru care nu s-a mai putut face nimic", în ciuda eforturilor medicilor, a precizat Ministerul Sănătății cubanez într-un comunicat citit la televiziunea națională. Celelalte două supraviețuitoare se află în continuare internate în spital într-o stare gravă.

Cele trei femei s-au numărat printre cele 113 persoane de la bordul avionului Boeing 737-200 care s-a prăbușit vineri într-o zonă cu culturi agricole la scurt timp după ce a decolat de pe aeroportul internațional Jose Marti din Havana.

Avionul, închiriat de compania aeriană cubaneză Cubana de Aviacion de la compania mexicană Global Air, cunoscută și sub denumirea de Aerolineas Damojh, asigura legătura între Havana și Holguin.

Operațiunile acestei companii au fost suspendate "temporar" luni de către Direcția Aviației Civile din Mexic, pentru a fi efectuată o verificare a modului în care Global Air respecta normele de securitate internaționale.

Sâmbătă, un fost pilot al companiei a denunțat în presa mexicană deficiențe în întreținerea aparatelor de zbor, reiterându-și acuzațiile care au determinat deja o suspendare a zborurilor unui avion între 2013 și 2014.

Experți ai Boeing, Global Air și Direcției generale a aeronauticii civile mexicane sunt în Cuba pentru a ajuta autoritățile să facă lumină asupra accidentului, cel mai grav înregistrat în insulă după 1989.

Havana a anunțat deja că una din cutiile negre a fost găsită în "stare bună". Până acum, numai 36 de victime au fost identificate oficial, iar unele dintre ele au fost deja înmormântate.

În total, în accident au murit 100 de cubanezi - între care cinci copii -, cei șase membri mexicani ai echipajului, trei turiști străini - o mexicană și un cuplu argentinian -, precum și doi rezidenți din Sahara Occidentală, "probabil" studenți, conform presei de stat, scrie realitatea.net



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2897 secunde