Anchetă jurnalistică

Toate țările din America Latină, spionate de Statele Unite!

98
Toate țările din America Latină, spionate de Statele Unite! - spionaj-1382439056.jpg

Articole recomandate

Jurnalistul Glenn Greenwald, care a publicat dezvăluirile lui Edward Snowden despre sistemul de supraveghere cibernetic american, a afirmat că toate țările din America Latină au fost spionate de Statele Unite.

"Toate țările din America Latină au fost spionate de administrația americană", a declarat jurnalistul american Glenn Greenwald în timp ce participa, prin videoconferință, din Brazilia, unde locuiește, la a 69-a Adunare Generală a Societății Interamericane de Presă (SIP).

Această adunare anuală reunește aproximativ 300 de jurnaliști de pe continentul american, la Denver, în Colorado (vestul Statelor Unite).

"Mai multe reuniuni latino-americane", printre care ale Organizației Statelor Ame-ricane (OEA), și "discuțiile pe marginea tratatelor de liber schimb au fost spionate", a afirmat Greenwald.

Reporterul, care a demisionat săptămâna trecută de la cotidianul britanic The Guardian, a afirmat că vor mai apărea și alte dezvăluiri despre sistemul de supraveghere mondial american orchestrat de Agenția de Securitate Națională Americană (NSA).

Luni, cotidianul francez Le Monde a dez-văluit că NSA a interceptat milioane de date telefonice aparținând cetățenilor francezi și a supravegheat e-mailurile fostului președinte mexican Felipe Calderon.

Potrivit lui Glenn Green-wald, cotidianul francez deținea aceste informații de ceva timp. Ele au fost publicate cu o zi înainte de o întrevedere la Paris între ministrul francez de Externe Laurent Fabius și omologul său american, John Kerry.

Glenn Greenwald, de formație avocat, a colaborat în această primăvară cu informati-cianul american Edward Snowden la publicarea unei serii de documente secrete care relevă un vast sistem de supraveghere electronic implementat de Statele Unite. După ce și-a dat demisia de la The Guardian, Greenwald vrea să se implice în lansarea unei noi instituții media patronate de fondatorul eBay, Pierre Omidyar. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.8931 secunde