Theresa May, dezvăluire bombă: Trump m-a sfătuit să dau în judecată UE

137
Theresa May, dezvăluire bombă: Trump m-a sfătuit să dau în judecată UE - 5cddc7906abd2c0fgettyimages63284-1531655152.jpg

Articole recomandate

Premierul britanic Theresa May a declarat că președintele american Donald Trump a îndemnat-o să dea în judecată Uniunea Europeană ca parte a strategiei privind Brexit-ul.


Premierul britanic Theresa May a declarat că președintele american Donald Trump a îndemnat-o anterior să dea în judecată Uniunea Europeană ca parte a strategiei privind Brexit-ul, dezvăluind un sfat despre care liderul de la Casa Albă a spus în această săptămână că a fost ignorat de șefa guvernului de la Londra, transmite Reuters.

"Mi-a spus că ar trebui să dau în judecată UE: 'Dă în judecată UE. Nu intra în negocieri - dă-i în judecată'", a afirmat duminică May la postul de televiziune BBC.

May a mai subliniat că Trump, care a efectuat o vizită în Marea Britanie, a sfătuit-o că din moment ce se află totuși în negocieri, nu ar trebui să renunțe.

"Vreau să putem să ne așezăm la masă pentru a negocia cel mai bun acord pentru Marea Britanie", a mai declarat șefa guvernului britanic.

Trump a afirmat într-un interviu apărut vineri că May nu i-a urmat sfatul privind Brexit-ul - unul dintr-o serie de comentarii care au fost văzute ca o critică dură la adresa planurilor premierului britanic privind ieșirea din UE.

Președintele american s-a folosit apoi de o conferință de presă cu May pentru a-și minimaliza afirmațiile anterioare, spunând că a înțeles de ce ea a considerat sfatul ca fiind "puțin cam dur". Trump a mai declarat că SUA și Marea Britanie ar putea semna un acord comercial 'grozav' post-Brexit, scrie realitatea.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3275 secunde