Test de coronavirus, autorizat de urgență în SUA

190
Test de coronavirus, autorizat de urgență în SUA - dddd-1584091984.jpg

Articole recomandate

Administrația Americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat de urgență un test de coronavirus mai rapid, realizat de compania elvețiană Roche, în vederea sporirii capacității de diagnosticare și a ajuta la controlarea epidemiei actuale, informează Agerpres. Noul test oferă rezultate în trei ore și jumătate și poate produce până la 4.128 de rezultate în fiecare zi, a anunțat vineri compania cu sediul în Basel, o îmbunătățire în comparație cu testele anterioare ale companiei.

Roche a indicat că ''funcționează la capacitate de producție maximă'' pentru a furniza cât mai multe teste rapide. ''Virusul infectează oamenii într-un mod exponențial. Am știut că trebuie să avem un volum de procesare ridicat'', a declarat într-un interviu directorul departamentului de diagnosticare din cadrul Roche, Thomas Schinecker. ''Acest lucru va ajuta la izolarea pacienților infectați, pentru ca ceilalți să rămână sănătoși'', a adăugat el.

Testele includ două sisteme de diagnostic: cobas 6800, care poate procesa 1.440 de eșantioane pe zi, și cobas 8800, care poate procesa peste 4.100 probe pe zi. La nivel mondial, există 695 de sisteme cobas 6800 și 132 de sisteme cobas 8800, ''peste 100'' fiind în SUA, potrivit Roche.

Facultatea de Medicină din cadrul Universității Washington a suplimentat capacitatea la 1.000 de teste pe zi, însă laboratoarele sale se confruntă cu mai multe probleme, printre acestea numărându-se personalul insuficient disponibil pentru ridicarea și livrarea eșantioanelor pentru testare, au precizat autoritățile.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 2.6204 secunde