Teroriștii din Bruxelles plănuiau noi atentate în Paris, dar "au intrat în criză de timp"

212

Articole recomandate

Parchetul federal al Belgiei deține informații potrivit cărora celula jihadistă care a comis luna trecută atentatele de la Bruxelles plănuia de fapt un nou atac la Paris, dar a intrat în criză de timp, informează sâmbătă AFP și DPA.

"Parchetul federal confirmă că din mai multe elemente ale anchetei a reieșit că obiectivul grupării teroriste era de a ataca din nou Franța și că au fost luați prin surprindere de faptul că ancheta avansa foarte repede și prin urmare au decis în cele din urmă să acționeze de urgență la Bruxelles", a explicat parchetul într-un scurt comunicat, la două zile după arestarea unuia dintre suspecții-cheie, Mohamed Abrini.

Ieri, justiția belgiană l-a inculpat totodată pe Abrini, pus deja sub acuzare pentru atentatele din noiembrie 2015 din Paris, și în ancheta privind atacurile din Bruxelles, pentru "participare la activitățile unei grupări teroriste, asasinate teroriste și tentative de asasinate teroriste".

La ceva mai mult de patru luni după atentatele din Paris, soldate cu 130 de morți, poliția belgiană a dat lovitura odată cu arestarea, la 18 martie, la Bruxelles, a lui Salah Abdeslam, principalul suspect în atacurile din capitala Franței. La 22 martie, un dublu atentat sinucigaș pe aeroportul internațional Zaventem din Bruxelles și un atac comis de un kamikaze într-o stație de metrou aflată chiar în inima cartierului european s-au soldat cu 32 de morți în capitala Bel-giei.

Vineri, Mohamed Abrini, un belgo-marocan în vârstă de 31 de ani, prieten din copilărie al fraților Abdeslam, căutați intens după atentatele din Paris, a fost capturat în comuna Anderlecht din Bruxelles. În timpul interogatoriului, Abrini a recunoscut că este cel de-al treilea bărbat care îi însoțea pe cei doi kamikaze la aeroportul Zaventem. Totodată, a confirmat ceea ce presa scria de mai multă vreme, și anume că este "bărbatul cu pălărie" pe care anchetatorii încercau să-l identifice cu ajutorul imaginilor camerelor de securitate.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.8639 secunde