Tensiuni nucleare! "Este crucial să împiedicăm Coreea de Nord să lanseze rachete"

212
Tensiuni nucleare!

Articole recomandate

Președintele american Donald Trump și premierul nipon Shinzo Abe au căzut de acord să conlucreze și să se coordoneze îndeaproape pentru a împiedica lansarea de rachete de către Coreea de Nord în Guam, teritoriu în Pacific aflat sub administrarea SUA, transmite agenția DPA, consultată de Agerpres.

"Am hotărât că este de o importanță crucială să împiedicăm Coreea de Nord să lanseze rachetele", le-a declarat premierul Shinzo Abe reporterilor, după o convorbire telefonică de 30 de minute cu liderul de la Casa Albă. "Anunțul Phenianului cu privire la planurile de a lansa rachete asupra insulei Guam au creat tensiuni mai mari decât oricând în regiune", a adăugat Abe.

"Nicio acțiune militară nu va avea loc în Peninsula Coreeană fără consimțământul Coreii de Sud", a declarat, la rândul său, președintele sud-coreean Moon Jae-in, care a insistat că guvernul de la Seul "va evita cu orice preț un război" și a cerut totodată Phenianului să revină la masa negocierilor.

v v v

Liderul nord-coreean Kim Jong-un a primit de la armată planurile de atac cu rachete asupra insulei americane Guam din vestul Pacificului, a anunțat, ieri, agenția oficială de presă a Coreei de Nord, KCNA, preluată de Reuters.

KCNA îl citează pe Kim, care a declarat la primirea planurilor că "Statele Unite, care au adus primele multe echipamente nucleare strategice în apropierea noastră, ar trebui să ia mai întâi decizia corectă și să arate prin acțiuni dacă doresc să reducă tensiunile din peninsula coreeană și să evite o ciocnire militară periculoasă".

Președintele a ordonat armatei nord-coreene să fie gata de atac în orice moment. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6333 secunde