Tensiuni în Golf. Washingtonul interzice zboruri comerciale americane

288
Tensiuni în Golf. Washingtonul interzice zboruri comerciale americane - tensiuni-1561154925.jpg

Articole recomandate

SUA au interzis, joi seară, zborurile companiilor aeriene din SUA în zona în care Iranul a doborât o dronă militară americană, o lovitură calificată drept o "greșeală uriașă" de către președintele Donald Trump, potrivit France Presse. De altfel, președintele SUA a dat ordin pentru un atac țintit împotriva Iranului, ca represalii pentru doborârea dronei, dar și-a anulat ordinul înainte ca Pentagonul să-l execute, a informat publicația The New York Times. 


De asemenea, a fost instituită interdicția la survolul spațiului aerian controlat de către Teheran deasupra Golfului Persic și a Golfului Oman "până la noi ordine", a indicat Administrația aeronautică federală americană. 


Aceste restricții au fost justificate prin "creșterea activităților militare și tensiunile politice crescânde în regiune, ceea ce reprezintă un risc pentru operațiunile aviației civile americane", însoțite de riscul unei "identificări greșite", a adăugat aceeași sursă, care a menționat în acest sens drona americană doborâtă de o rachetă sol-aer iraniană. 


Iranul a asigurat, joi, că a găsit în apele sale teritoriile fragmente ale dronei americane doborâte, un incident care a exacerbat și mai mult tensiunile cu SUA, unde Donald Trump a reacționat cu virulență. 




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3267 secunde