Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker:

"Țările din Balcanii de Vest au nevoie de perspectiva aderării la UE"

112

Articole recomandate

Uniunea Europeană trebuie să-și deschidă porțile și să accepte noi membri din Balcanii de Vest pentru a evita riscul unui nou război în regiune, a declarat, ieri, în Parlamentul European de la Strasbourg, președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, declanșând o posibilă ciocnire cu Franța și cu alte state care se opun extinderii, informează Reuters.

"Dacă nu ne deschidem spre țările din acea regiune extrem de complicată și tragică și dacă nu le oferim o perspectivă europeană, vom asista la reizbucnirea războiului în acea zonă, așa cum am văzut în anii 1990", a declarat Juncker. "Nu vreau să văd o revenire a războiului în Balcani, așa că trebuie să ne deschidem către ei", a mai spus el.

Parlamentul European presează pentru o extindere a UE în regiunea Balcanilor Occidentali, marcată încă de cicatricile războaielor etnice din anii 1990 și de o reputație precară în privința statului de drept.

Polonia, Italia și Austria se numără printre statele din UE favorabile accelerării eforturilor de deschidere a blocului comunitar spre această regiune, în care influența Rusiei și a Chinei se află în creștere. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3068 secunde