Țara care își mută capitala pentru că a început să se scufunde în mare

245
Țara care își mută capitala pentru că a început să se scufunde în mare - rhyc6jwh3qi6tip6zjdorvltya-1566901862.jpg

Articole recomandate

O regiune acoperită de junglă din estul insulei Borneo va deveni noua capitală a Indoneziei, în condițiile în care actuala capitală, Jakarta, se scufundă accelerat în Marea Java, relatează CNN.


Îngrijorările cu privire la sustenabilitatea centrului politic al Indoneziei, Jakarta, o capitală congestionată, aglomerată și în proces de scufundare în mare, au dus la hotărârea de a construi o nouă capitală. Relocarea a fost anunțată luni de președintele țării.


Noua capitală nu are încă un nume

Locul propus, în apropierea orașelor subdezvoltate Balikpapan și Samarinda, este radical diferit de acuala capitală, "inima" financiară și politică a Indoneziei, un centru de putere masiv. Autoritățile recunosc că transferul va fi o acțiune complicată și costisitoare.

Însă expansiunea rapidă a Jakartei din ultimii ani a venit cu o mulțime de probleme și îngrijorări legate de mediu, economie și siguranță.


Ambițiosul proiect de mutare a capitalei va costa în jur de 34 miliarde de dolari, iar autoritățile din țară au precizat anterior că relocarea ar putea dura în jur de 10 ani. Jakarta are peste 10 milioane de locuitori, conform ONU, cu zonă metropolitană extinsă de peste 30 de milioane, fapt ce o face una dintre cele mai suprapopulate zone urbane al lumii.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5854 secunde