Țara care impune obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile închise

197
Țara care impune obligativitatea purtării măștii de protecție în toate spațiile închise - masti-1595941018.jpg

Articole recomandate

Grecia impune începând de miercuri obligativitatea măștii de protecție atât pe domeniul public, cât și pe cel privat, atât angajaților, cât și publicului. Singurele spații excluse de la această regulă sunt bisericile.


Atât angajații, cât și clienții, sunt obligați - începând de miercuri - să poarte mască de protecție în toate magazinele, în companiile de utilități, servicii publice, bănci, servicii cu clienții, supermarketuri magazine alimentare, frizerii, centre de înfrumusețare, cabinete medicale, în mijloacele de transport în comun și taxi, a anunțat marți șeful Protecției Civile Nikos Hardalias


Nepurtarea măștii în aceste locuri se pedepsește cu o amendă în valoare de 150 de euro.


Bisericile nu se află pe lista cu locuri în care purtarea măștii este obligatorie.


Hardalias a justificat această absență de pe listă prin faptul că majoriatea bisericilor respectă măsuri de distanțare socială.


El a precizat că Guvernul se află în contact cu Biserica Ortodoxă Greacă și că, în cazul în care este necesar, bisericilor li se vor impune măsuri.


Relaxarea cetățenilor și a controalelor a condus la o creștere îngrijorătoare a numărului contaminărilor cu noul coronavirus, a subliniat într-o conferință de presă Hardalias.


El a îndemnat să nu se creeze panică, a dat asigurări că autorităile nu se complac și a precizat că factorul de risc epidemiologic Rt este de 0,4.


Potrivit unor date oficiale, bilanțul contaminărilor cu covid-19 a crescut până luni la 4.227, de la 3.409 în ultima zi a lui iunie.


Numărul spitalizărilor pacienților cu covid-19 a crescut, de asemenea, iar bilanțul morților din cauza covid-19 a crescut duminică la 202.


Centre urbane din Attica și Salonic înregistrează un vârf de contaminări, iar epidemiologii au recomandat purtarea măștii.


În privința cazurilor de covid-19 în rândul turiștilor, șeful Protecției Civile a anunțat că, în perioada 1-26 iulie s-au efectuat 171.000 de testări la intrarea în țară.


Aproximativ 300 de cazuri au fost depistate la un total de un milion de turiști, a subliniat el, precizând că țările din Balcani se află în fruntea listei cu cele mai multe cazuri.


În prezent, în țară sunt "active" 429 de cazuri, a precizat Hardalias, iar 596 de persoane, contacte apropiate ale bolnavilor, se află în auto-izolare.


La Salonic se înregistrează 66 de "cazuri active" de covid-19, iar în Attica 145.


Sursa: stirileprotv.ro


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.3332 secunde