Tânăra saudită care a fugit de propria familie în Thailanda a primit statutul de refugiat ONU

267
Tânăra saudită care a fugit de propria familie în Thailanda a primit statutul de refugiat ONU - eightcol0001c181y-1547112205.jpg

Articole recomandate

Adolescenta saudită Rahaf Mohammed al-Qunun a primit statutul de refugiată din partea ONU, iar acum guvernul australian îi va analiza cererea de azil, conform Departamentului de Afaceri Interne al țării.

Fata în vârstă de 18 ani s-a baricadat într-o cameră de hotel de la aeroportul din Bangkok, pentru a nu fi trimisă cu forța înapoi în Arabia Saudită, unde susține că familia sa vrea să o ucidă pentru că a renunțat la islamism. Ea a spus că se afla în Thailanda doar în trecere, destinația finală fiind Australia.

Miercuri, Înaltul Comisariat al ONU pentru Refugiați (UNHCR) a analizat situația lui Qunun și a decis că ea poate primi statutul de refugiat. Departamentul de Afaceri Interne al Australiei a informat că "va analiza cazul lui Qunun la fel ca pe celelalte cazuri". O purtătoare de cuvânt a UNHCR a declarat că Qunun va rămâne în custodia ONU până când va fi găsită o soluție pe termen lung. "Rămâne într-o locație sigură în Bangkok pentru moment", a afirmat ea.

Mai devreme miercuri, ministrul Afacerilor Interne al Australiei, Peter Dutton, a avertizat că nu va exista "un tratament special" pentru Qunun, în ciuda susținerii masive de care ea se bucură.

Directorul Human Rights Watch Australia, Elaine Pearson, a declarat că guvernul australian ar trebui să "se miște rapid" pentru a o aduce în siguranță în Australia. "Este o femeie saudită tânără a cărei față a fost expusă peste tot în lume. Se află într-un pericol mai mare decât alți refugiați, nu doar din partea familiei ei, dar și din cauza amenințărilor pe care le-a primit online și de la propriul guvern", a afirmat ea. "Cu toții știm de ce este capabil guvernul saudit pe teritoriu străin. Sper că de îndată ce cererea sa a fost analizată, guvernul australian se va mișca rapid pentru a o scoate din Thailanda în siguranță", a adăugat Pearson.

sursa: romaniatv.net


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.5738 secunde