Sute de primari din Catalonia, reuniți la Barcelona, în sprijinul referendumului de autodeterminare

163
Sute de primari din Catalonia,  reuniți la Barcelona, în sprijinul referendumului de autodeterminare - sute-1505648323.jpg
Peste 700 de primari din Catalonia s-au adunat, sâmbătă, la Barcelona, pentru a-și exprima sprijinul față de organizarea referendumului de autodeterminate, declarat ilegal de autoritățile de la Madrid, relatează Reuters.

Guvernul catalan intenționează să organizeze, la 1 octombrie, un referendum de autodeterminare în această regiune a Spaniei, în pofida opoziției ferme a executivului de la Madrid, care a contestat votul la Curtea Constituțională. Miercuri, procurorii spanioli au citat la audieri peste 700 de primari, care au anunțat că vor pune la dispoziția guvernului catalan spații publice pentru organizarea consultării populare.

Strânși în centrul Barcelonei în fața a sute protestatari pro-independență care strigau "Vom vota!" și "Independență!", primarii catalani au ținut discursuri în care au promis că vor acorda în continuare sprijin pentru organizarea referendumului.

Ada Colau, primarul de stânga al Barcelonei, oraș cu 1,6 milioane de locuitori în care separatiștii sunt minoritari, și-a exprimat solidaritatea cu primarii pro-referendum. Ea a criticat răspunsul Madridului la această criză într-un scurt discurs la primărie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.3738 secunde